Bachelor verpleegkunde Howest

Het Kennispunt Mantelzorg van Howest stelt de mantelzorger centraal. De onderzoeksgroep behoort tot de opleiding verpleegkunde en verricht praktijkgericht en innovatief onderzoek waarin het thema mantelzorg centraal staat. 

MISSIE onderzoekscluster verpleegkunde

De onderzoekscluster verpleegkunde is een innovatieve, creatieve, multidisciplinaire onderzoekscluster binnen Howest die bijdraagt tot een kwaliteitsvolle zorgopleiding en zorgverlening. Dit door middel van praktijkgerichte onderzoeksprojecten en dienstverlening waarin de mens in relatie tot de maatschappelijke realiteit centraal staat.

VISIE onderzoekscluster verpleegkunde

Vanuit een holistische visie ijvert de onderzoekscluster voor goede zorg en welzijn van cliënten, zorgverleners en mantelzorgers met aandacht voor empowerment en emancipatie en dit met oog voor preventie en nieuwe maatschappelijke thema’s. Op vlak van zorgethiek en mantelzorg wil de onderzoekscluster haar referentiepositie verder uitbouwen.

Elke onderzoekslijn streeft, door een voortdurende dialoog met het nationaal en internationaal werkveld, naar maximale valorisatie voor de maatschappij. Het bieden van vormingen aan externen en de integratie van onderzoek in de opleiding verpleegkunde is hierbij essentieel.

De onderzoekscluster steunt op het enthousiasme en engagement van zijn medewerkers, koestert hun complementariteit en ondersteunt hen bij het ontplooien van hun talenten door blijvende professionalisering.

 

Het Kennispunt Mantelzorg is geen mantelzorgvereniging of telefonische hulplijn. Wel verrichten wij praktijkgericht onderzoek dat via intermediairen (professionele zorgverleners, vrijwilligers, beleid,...) de mantelzorger ondersteunt.

 

Sociale media

Volg het Kennispunt Mantelzorg op Twitter en Facebook!

Volg de opleiding verpleegkunde op Facebook!

 


Gebruikersgroep

Elke onderzoekslijn wordt actief gevolgd en ondersteund door een groep experts uit diverse sectoren van de gezondheidszorg. Zij zijn een klankbord tijdens iedere fase van het project en bewaken vanuit hun ervaring met de praktijk de toepasbaarheid van wat ontwikkeld wordt. 


Partnerschap

Het Kennispunt Mantelzorg is lid van volgende organisaties en gebruikersgroepen


Ondersteuning nodig?

Het Kennispunt Mantelzorg is geen mantelzorgvereniging. Voor informatie over mantelzorg of ondersteuning op maat, verwijzen we mantelzorgers graag door naar de erkende mantelzorgverenigingen. Vind je als mantelzorger, zorgverlener of vrijwilliger op deze website niet wat je zoekt? Ben je op zoek naar een vorming en kunnen wij je ergens bij helpen? Neem gerust contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .