Bachelor verpleegkunde Howest

 

Vormingen

 Het Kennispunt Mantelzorg biedt vormingen aan over tal van mantelzorg-gerelateerde thema's. Wil je je team een verdiepende vorming over mantelzorg aanbieden of creatief aan de slag gaan om de samenwerking met mantelzorgers te optimaliseren, contacteer ons dan vrijblijvend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

De schat van je leven

In Vlaanderen wonen 116.000 mensen met dementie. De merendeel onder hen woont thuis, omringd door familie en/of professionele zorgverleners. Door het oprollend geheugen bij dementie, is het ophalen van herinneringen uit het verleden deugddoend en rustgevend. Dit noemen we ‘reminiscentie’.

Reminiscentie kan kansen bieden om samen verhalen of beelden op te rakelen of blije ervaringen te herbeleven aan de hand van foto’s, voorwerpen, muziek. Als zorgverlener kan je het in elk aspect van je takenpakket verweven.

In 2015 publiceerde het Kennispunt Mantelzorg het boek 'de schat van je leven - herinneringen ophalen met personen met dementie'. In dit boek worden mantelzorgers en professionele zorgverleners uitgenodigd om mee op verkenning te gaan in de wereld van de herinneringen. Meer informatie? www.deschatvanjeleven.be

Veel plezier!

 

 

 

 

 

 

Tips of suggesties? Laat het ons weten!